İçeriğe geç

Basiretli Ferasetli Ne Demek

Ferasetli insan nasıl olur?

Bunu insanlara uygularsak, akıllı bir insanı şu şekilde tanımlayabiliriz: Akıllı bir insan olmak, iç yüzünü dışarıdan tanıyabilmek demektir. İçgörü, zihinsel uyanıklık, bir şeyi hızlı bir şekilde anlayabilme yeteneği, bir kişinin ahlakını ve yeteneklerini yüzünden tanıyabilme yeteneği demektir. Kapsamlı öngörü demektir.

Basiretli ve ferasetli ne demek?

İçgörüyü yüksek seviyede bir algı ve farkındalık olarak adlandırıyoruz. Olayların arka planını önceden görüp anlayarak önlemler alabiliriz. Durugörüyü gerçeği görme ve hissetme yeteneği olarak adlandırıyoruz.

Basiretli olmak ne demek?

Clairvoyance, doğru görme, sezgi, anlama, kavrama, dikkat, öngörü anlamına gelen bir Arapça kelimedir. Tedbirli bir tüccar, görme, hissetme, bilme ve değerlendirmenin temelini oluşturan gerçekleri tam olarak anlayabilir ve bu becerilere ek olarak sağduyu, bilgi ve deneyim kazanabilir.

Ferasetli olmak ne demek?

İçgörü, olayların veya insanların içsel gerçeklerini anlama ve sezgiyle hareket etme yeteneğini ifade eder. Bununla ilişkili olarak, özellikle karmaşık durumları veya insanları daha iyi anlama yeteneği vardır.

Feraset ne demek islâm?

Sözlükte “keşfetme, sezme, öngörü” anlamlarına gelen firâset kelimesi, dar anlamda, bir kimsenin dış görünüşüne bakarak onun ahlak ve karakteri hakkında tahminlerde bulunmak demektir (Râgıb el-İsfahânî, s. 186).

Feraset nasıl kazanılır?

Eleştirel ve analitik düşünme yeteneğini geliştiren, doğum, ölüm, hayat ve varoluş üzerinde düşünen, Yaratıcısını bulan, O’nun isteği doğrultusunda yaşayan, O’nun sevgisini kazanan, Allah’a yakınlığı arttıkça basiret ve öngörü yeteneği kazanır, hikmete ulaşır.

Basiretli davranmak ne demek?

Basiret kelimesi sezgi, anlayış, kavrayış, uyanıklık ve ileri görüşlülük gibi anlamlara gelse de günümüz koşullarında bunu “stratejik eylem yeteneği” olarak ifade etmek daha doğru olacaktır.

Basiretli davranma kavramı nedir?

Ancak genel bir tanım yapılacak olursa basiretli tacirin davranışı, ticari faaliyetlerinde diğer herkesten daha dikkatli, basiretli, ileri görüşlü davranan ve işinin inceliklerine daha iyi hâkim olan tacir olarak tanımlanabilir3.

Basiret sahibi olmak ne demek?

“Basiret” kelimesi Arapça “بَصَرَ” kökünden türemiştir. “بَصَرَ” sözlükte “görmek, bilmek, sezmek, görmek” anlamına gelir…

Basiretin bağlanması ne demek?

Öngörü eksikliği ifadesi, insanlar bir durumla karşı karşıya kaldıklarında hızlı bir şekilde hareket edemedikleri veya karar veremedikleri zaman kullanılır. Kişi konu hakkında kararsız kalır ve gerçeği hızlı bir şekilde görüp karar veremez.

Basiretli tacir olmak ne demek?

Tedbirli bir tüccar, tüccardan beklenen bazı niteliklere atıfta bulunur. Öncelikle, tedbirli bir tüccarın iş alanında gereken teknik bilgiye sahip olması beklenir. İşiyle ilişkili risklerin farkında olmalı ve bu risklere karşı uygun önlemleri alabilmelidir.

Basiret nuru ne demek?

Tasavvuf terimi, kutsallık ışığıyla aydınlanmış kalbin maddi ve manevi dünyadaki hakikatleri algılama yeteneği anlamına gelir. Bu terim, insanın diğer varlıklar ve olaylar hakkındaki bilgiyi keşfetme ve gelecek hakkında doğru tahminlerde bulunma yeteneğini ve bu konuyla ilgilenen bilim dalını ifade eder.

Basiretli feraset ne demek?

Öngörü kelimesi, öngörü ile aynı anlama gelir. Ancak, basiret, tamamen sezgisel olarak ve kalbin gözü adı verilen hisler aracılığıyla edinilen yorumlama gücüdür. Öte yandan, içgörü, bir kişinin gördüğü somut kanıtı zekasıyla tutarlı bir şekilde açıklama yeteneğidir.

Letafeti ne demek?

Bir şeyi zarif veya nazik bir şekilde yapma veya ifade etme durumunu ifade eder. Kökeni: “Letafet” kelimesi Arapça kökenlidir ve “لُطَف” (lutf) kelimesinden türemiştir. Arapçada zarafet ve nezaket anlamına gelir. Örnek cümle: Nezaketi ve nezaketi herkesle iyi ilişkiler kurmasına yardımcı olur.

Feraset hangi dilde?

Arapça bir kelime olan ferâset; sözlükte; sezmek, hissetmek, anlamak, görüş, tahmin, dikkatli ve doğru anlamak anlamlarına gelmektedir (Devellioğlu, 1998:258; Cebecioğlu, 1997:85).

Ferasetli bir kalp ne demek?

Bu tabir bazen alimler ve çok bilgili kişiler için kullanılırken, bazen de karşısındakinin yüzüne bakarak onun iç dünyasını anlayabilen kişiler için kullanılır.

Müminin feraseti ne demek?

Basiret; müminin gelecek hakkında yanılmaması ve geleceği okuyabilmesi anlamına da gelir.

Ferasetle bakmak ne demek?

Çünkü o, Allah’ın nuruyla bakar.” Resûlullah (s.a.v.) basireti, müminin temel manevi vasfı olarak dile getirmiş ve basiret ile “Allah’ın nuru” arasında ilişki kurmuştur. Basiret, bir şeyi derinlemesine, detaylı ve ayrıntılı bir şekilde düşünmek demektir.

Keskin feraset ne demek?

Her iki kelimenin anlamlarına bakıldığında “Keskin bakış mucize yaratır” atasözünün anlamı kısaca şöyledir: Güçlü hislere ve zekaya sahip olan kişi, olağanüstü bir durum ve kişinin üstesinden kolaylıkla gelebilir çünkü bir eser ortaya çıkar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Beyaz Tenli Escort