İçeriğe geç

Makalenin Başlığı Nerede Yazar

Makalenin başlığı nasıl olmalıdır?

Başlık kısa, öz ve açık olmalı, 8 kelimeyi geçmemeli, kısaltmalardan ve özetlerden kaçınılmalı, dil bilgisi kurallarına uygun olmalı, okuyucunun dikkatini çekmeli ve onu yönlendirmelidir. Bu durum makale başlıkları için de geçerlidir.

Makalede başlık zorunlu mu?

Yabancı dilde yazılan makalelerde ayrıca Türkçe ve yazım dilinde başlık, özet ve anahtar kelimelerin yer alması gerekmektedir.

Bilimsel metinlerde başlık yazımı nasıl olmalıdır?

Genişletilmiş özet bölümü makalenin sonuç bölümünden hemen sonra eklenmeli ve buna göre gönderilmelidir. Ana başlık makalenin konusunu olabildiğince özlü bir şekilde yansıtacak şekilde tasarlanmalı ve Times New Roman yazı tipinde, 16 punto yazı tipi boyutunda, kalın ortalanmış ve 1,5 satır aralığıyla yazılmalıdır.

Makalenin konusu nerede yazar?

Bir makalenin en önemli bilgilerin verildiği ilk kısmı, genellikle oldukça kısa olan “Özet” bölümüdür. Çoğu zaman, bu özet bize konuya dair kısa bir genel bakış sunar, makalede bahsedilen yeni bulgulardan kabaca bahseder ve bu bulguları konuyla uyumlu hale getirir.

Makale başlığı nerede yazar?

Sayfa numarası sağ üst köşeye eklenmeli, başlık sayfası ilk sayfa olmalıdır. 1. Başlık sayfası: Kısa başlık, ana başlık, yazar ve kurum bilgileri yer almalıdır.

Araştırma başlığı nasıl yazılır?

1- BAŞLIK ve YAZAR(LAR): Araştırmanın başlığı; Başlık araştırmanın içeriğini açıkça yansıtmalıdır. Başlığın çok uzun, anlaşılması zor genel terimlerden oluşmamasına dikkat edilmelidir. Araştırmanın başlığı 15-20 kelimeyi geçmemeli ve Türkçe kelimeler kullanılarak hazırlanmalıdır.

Makale başlığı kaç kelime olmalı?

Not: Makaleler en az 3.000 kelime uzunluğunda olmalı, en fazla 15.000 kelime olmalıdır; başlıklar, özetler, anahtar kelimeler, ana metin, dipnotlar ve bibliyografya dahil edildiğinde bu sayı 15’tir.

Bir makalede başlık yazarken nelere dikkat edilmelidir?

Okuyucuların ve konu uzmanlarının dikkatini çeken bir başlık olmalıdır. Ait olduğu yayının içeriğine ve konusuna referanslar ve anahtar sözcükler içermelidir. Duygu ve hisleri belirten öznel ifadeler ve sıfatlar içermemelidir.

Başlık nasıl yazılır yazım kuralları?

Başlık: Tüm ana başlıklar büyük harflerle, kalın, alt başlıkların ilk harfleri büyük harflerle; alt başlıklar küçük harfle yazılmalı, sonunda iki nokta üst üste (:) bulunmalıdır. Hiçbir başlıkta otomatik başlık, otomatik numaralandırma veya benzeri işaretler kullanılmamalıdır!

Makale başlığı kaç punto ile yazılır?

Makaleler Microsoft Word kullanılarak Times New Roman yazı tipinde, tek satır aralıklı ve iki yana yaslı olarak yazılmalıdır. Metin 12 punto yazı tipinde olmalı ve dipnotlar 10 punto yazı tipinde olmalıdır. Başlık 12 punto yazı tipinde, kalın ve sayfada ortalanmış olmalıdır.

Makale kısa başlık nedir?

Kısa Başlık (Kısa Başlık) Makalenin iç sayfalarında başlık olarak verilecek kısa bir başlık (kısa başlık) da hazırlanmalıdır. Kısa başlık, makalenin başlığını içermeli ve 8 kelimeden uzun olmamalıdır. Özet ve Anahtar Sözcükler Türkçe ve İngilizce özetler her biri 250 kelimeyi geçmemelidir.

Makale başlığı soru cümlesi olur mu?

Soru şeklinde ifade edilen makale başlıkları da anlamsızdır ve soru türünde başlıklar kullanılmamalıdır.

Makale başlıkları nasıl olmalı?

Başlıktaki tüm kelimeler çok dikkatli seçilmeli ve birbirleriyle ilişkileri çok iyi kurulmalıdır. … İyi bir başlık, makalenin içeriğini en az sayıda kelimeyle yeterli bir şekilde tanımlayan başlıktır. Uygunsuz bir başlık, makalenin hedef okuyucu kitlesine ulaşamayabilir ve tamamen kaybolabilir.

Makalede başlıca yazar nasıl belirtilir?

Baş yazar olduğumu nasıl kanıtlayabilirim? Alfabetik sıralama derginin yayın politikasının bir parçasıysa, baş yazar tüm yazarlar tarafından imzalanmış bir beyanla kanıtlanmalıdır.

Makalenin en zor yazılan kısmı neresidir?

Tartışma, makalenin yazılması en zor kısmıdır.

Bir makalede başlık yazarken nelere dikkat edilmelidir?

Okuyucuların ve konu uzmanlarının dikkatini çeken bir başlık olmalıdır. Ait olduğu yayının içeriğine ve konusuna referanslar ve anahtar sözcükler içermelidir. Duygu ve hisleri belirten öznel ifadeler ve sıfatlar içermemelidir.

İyi bir başlık nasıl olmalıdır?

İyi bir başlığın üç kriteri vardır: Okuyucunun dikkatini çeker. Merak uyandırır. İçeriği tam olarak açıklar.

Başlıklar nasıl yazılmalı?

Başlıklar: Tüm ana başlıklar büyük harfle, koyu, alt başlıkların ilk harfleri büyük; alt başlıklar küçük harfle yazılmalı ve sonuna iki nokta üst üste (:) eklenmelidir.

Makale alt başlıkları nelerdir?

7. ANA BÖLÜMLER: Makale metni “ÖZET”, “YÖNETİCİ ÖZETİ”, “GİRİŞ”, “Metin”, “SONUÇ” ve “KAYNAKLAR” bölümlerine ayrılmalıdır. Ana bölümler 11 punto, kalın, tümü büyük harflerle ve sola hizalanmış olarak yazılmalıdır. KAYNAKLAR hariç tüm ana başlıklar 1’den başlayarak ardışık olarak numaralandırılmalıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir